Wat is de Ronde Hoek?

Coaching voor meer effectiviteit en geluk

De Ronde Hoek is de naam van mijn coaching-praktijk. De hoek reflecteert een keuzemoment waar je rechtdoor op de oude weg kunt gaan of een nieuwe weg kunt inslaan. Maar het staat ook voor een verandering van gezichtspunt zoals bij coaching kan optreden. Het proces bij De Ronde Hoek zorgt dat de scherpe kantjes van het leven afgerond worden.

De Ronde Hoek is er voor zowel particulieren als mensen in het bedrijfsleven.

IMG_0086_smaller

Mijn missie

Mentale coaching als normale service en gezonde voeding voor de geest

karin-portrait-smaller

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Karin van Charldorp (1960), gecertificeerd coach en van origine gepromoveerd apotheker. Na 25 jaar projectteams geleid te hebben die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelden, registreerden en op de markt gezet hebben, werk ik nu als zelfstandig onafhankelijk life-coach omdat ik het heel leuk vind om mensen te faciliteren effectiever en gelukkiger te worden.

Oplossingsgericht

Ik ben van nature gedreven, doelgericht en ik denk graag in oplossingen. Dat kun je terugzien in mijn studie, promotie en carrière. Het komt goed van pas bij het coachen, zoals blijkt uit de reviews van mensen die ik gecoacht heb.

Weloverwogen

Om voor mijzelf tot besluiten te komen breng ik de situatie in kaart, weeg voor- en nadelen af en geef risico’s aan. Vanuit die behoefte aan overzicht en willen begrijpen, heb ik veel ervaring met informatie ordenen en analyseren. Dat maakt misschien dat ik van nature structuur bied en dat helpt degene die ik coach in het mentale proces.

Nauwkeurig

Wat ik doe wil ik heel goed doen, ik ga voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Dat betekent dat ik me altijd gedegen en nauwkeurig voorbereid op belangrijke zaken als examens, presentaties en dus ook op de coaching gesprekken die we hebben.

Behoedzaam

Van nature ben ik rustig en beheerst. In tijden van stress word ik kalm en houd ik het overzicht. Ik kan goed luisteren, bevragen en geduldig zijn zodat degene die ik coach de gelegenheid heeft zelf de beste richting voor hem/haar te definiëren. 

Tijdens mijn carrière had ik het geluk dat ik naar een onafhankelijke coach kon gaan wanneer ik ondanks mijn analytische kwaliteiten er niet uitkwam. Bijvoorbeeld toen ik steeds het werk van iemand overnam en daar boos en moe van werd. Tijdens een gesprek met mijn coach viel het kwartje bij mij: ik deed dat omdat ik mij verantwoordelijk voel hoge kwaliteit te leveren, maar door het werk voor de ander te doen, ontnam ik hem de kans te leren hoe meer kwaliteit te leveren. Dat gaf verlichting en maakte dat ik het werk bij de ander kon laten. Dergelijke inzichten gun ik iedereen! Van de mensen die ik tegenwoordig in 1 op 1 sessies coach, hoor ik dat ze zich bij mij op hun gemak voelen en dat ze door de verkregen structuur en inzichten gaandeweg effectiever en gelukkiger zijn geworden.

Voel jij je ook niet helemaal tevreden op het werk of thuis? Zullen we geheel vrijblijvend eens kijken wat ik voor jou als coach kan betekenen? 

Neem contact op

Ik besloot de richting in te gaan die mij altijd heeft geboeid: mentale coaching. Ik was als projectleider succesvol geweest en dat kwam enerzijds door de aanwezige expertise in het team maar anderzijds ook doordat ik vaak 1 op 1 gesprekken met de teamleden had gehouden. Daarin bespraken we hun zorgen, niet alleen project-inhoudelijk, maar ook op algemeen menselijk gebied (bijvoorbeeld wanneer ze zich niet gehoord voelden, zich ergerden aan bepaald gedrag of moeite hadden keuzes te maken). Ik vond het heerlijk om samen de projectdoelen te halen, maar nog bevredigender als ik eraan kon bijdragen dat ze zich thuis en op het werk goed in hun vel voelden. Vandaar dat ik mij omgeschoold heb tot professioneel coach en daarin mijn eigen bedrijf ben gestart.