Waarom kies je voor mij als life-coach?

Erkende kwaliteit

Ik heb een diploma als professioneel coach. De opleiding hiervoor is geaccrediteerd door Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Iedereen mag zich coach noemen, maar niet iedereen is gecertificeerd als coach. Mijn lidmaatschap van de NOBCO draagt bij aan het waarborgen van mijn kwaliteit. Ook heb ik een certificatie als Coach Practitioner van de European Monitoring and Coaching Counsel (EMCC).

nobco-emcc-1-dark
IMG_0872

Ervaringen van coachees

Wat anderen zeggen over mij:

Joe Gaugas

58 jaar, executive director medical specialties, thema: werktevredenheid, werk-leven balans

“Karin helped me to understand myself and what I wanted from the remainder of my career and life. 

 

I learned as a person who measures themselves and their success on what they have been instrumental in achieving at work (and providing for their dependents), that it is ok if toward the end of one’s career those achievements are less in size and scope than in years leading up to now. This was something of a defining moment for me, which has helped me adapt and to enjoy other aspects of the role.

 

I am now better at recognizing the ‘bad’ and ‘good’ self-imposed pressures, stresses, and ‘voices’ and finding a more optimal balance in both work and home situations. In the end, it was a journey of self-discovery where I learned to be kinder to myself, enjoy the moment and one’s situation.

 

Without a doubt, a somewhat lasting and life-changing experience for the better. I would highly recommend Karin to others and indeed have. She skillfully questions and listens intently, analyses/interprets leading to other probes or insightful counsel, and brings into play a range of tools to help the process of the client’s gentle reveal and self-discovery to address the pre-identified issues and goals.”

K.V.

38 jaar, senior scientist, thema: voorkomen burn-out, werkdruk, energie

“Ik heb inzicht gekregen in mijn handelen waardoor ik weet hoe ik om moet gaan met werkdruk en weet wat realistisch is en wat niet; ik heb een stukje zelfkennis en daarnaast praktische tips (ook privé) opgedaan.

 

De valkuilen zullen niet 1-2-3 verholpen zijn door dit coachingstraject,maar door de verkregen inzichten en de geleverde tips & tricks kan ik er wel makkelijker mee omgaan en ook een oplossing hiervoor bedenken.

 

Karin is een fijne, niet-veroordelende coach welke op een natuurlijke manier een spiegel kan voor kan houden. Wanneer je geneigd bent om te denken dat bepaalde persoonlijke eigenschappen niet goed zijn, kan zij dit vertalen op wat voor manier dat juist helpend kan zijn.”

Falco Timmerman

29 jaar, procesoperator, thema: werkplezier en zelfvertrouwen

“Door onze gesprekken heb ik een duidelijker en completer beeld gekregen van de wereld en mijn plek in de wereld. De conclusies en opdrachten die ik aan de hand van de coaching heb meegekregen pas ik nog regelmatig toe op mijn huidige situatie(s).

 

Ik heb de coaching sessies als erg fijn ervaren. In mijn ervaring luistert Karin aandachtig en laat de cliënt zelf het verhaal vertellen en conclusies trekken. Door gerichte vragen te stellen en af en toe te helpen met formuleringen stuurt ze het gesprek op een rustige manier, maar laat ze ook flink de ruimte voor de cliënt om zelf tot inzichten te komen of om aan te geven waar de cliënt het probleem ziet. 

 

Dankzij de flexibele houding voelt de coaching als maatwerk in plaats van een standaard traject.”

Michiel

52 jaar, maintenance engineer, thema: communicatie

“Door de coaching praat ik makkelijker over de problemen waar ik tegenaan loop met collega's en leidinggevenden, wat ik prettig vind. Het scheelt meteen in de frustratie opbouw.

 

Door de toegankelijkheid van Karin voelde ik me meteen op mijn gemak en vrij om te alles te bespreken dat te bespreken is. Goede en slechte dingen die in de periode voorafgaand aan de sessie waren voorgevallen. Wanneer ik het toch even weer niet meer zag zitten was er, mede door Karin, aan het einde van die sessie toch weer een beetje licht aan het einde van de tunnel.”

Sascha van der Velden

33 jaar, kinderfysiotherapeut, thema: loopbaan/persoonlijke ontwikkeling

“Denk je na over coaching bij Karin? Doen! Waar ik direct voor viel is haar concrete aanpak en analytische vermogen in combinatie met een enorme empathie.

 

Midden in een van de meest chaotische periodes van mijn leven, het jonge moederschap, heb ik met Karin lijn en richting kunnen geven aan mijn eigen (loopbaan)ontwikkeling. Met heldere doelen hebben we pragmatisch gewerkt. De gesprekken waren open, zonder oordeel, met veel ruimte en zeker ook structuur. Karin heeft verbanden gelegd die ik zelf niet zag en waar ik vervolgens mee verder kon, zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk.

 

Ze verraste me met haar betrokkenheid en vermogen om eerder genoemde zaken altijd op het juiste moment weer in te vliegen. Warm, betrokken en met slechts een doel: jou helpen in je zoektocht. Dat kan ze!”

S.H.

57 jaar, medisch specialist, thema: kiezen en loslaten

“Ik heb Karin ervaren als een respectvolle coach met levenservaring. Ze kan goed luisteren en invoelen en daarmee komt ze tot een aanpak die aansluit op mijn belevingswereld.

 

Via haar eigenlijk eenvoudige "opdrachten" kwam ik zelf achter de kern van mijn “probleem” en hoe ik verder wil. Daarnaast gaf ze me praktische handvatten om aan mijn uitdagingen te werken.

 

Je hoeft niet persé een groot probleem te hebben om jezelf te gunnen je door Karin te laten coachen. Haar persoonlijke aanpak en praktische adviezen maken dat je na een aantal sessies sowieso positiever in het leven staat, zeker met betrekking tot jouw thema.”

Catherine Blosser

54 jaar, financieel medewerker, thema: burn-out

“Karin straalt rust, aandacht en kracht uit waardoor ik meteen het vertrouwen had om mijn verhaal aan haar te vertellen. Om te onderzoeken waaraan mijn energie verloren gaat, vroeg ze mij onder andere wat ik belangrijk vind in het leven en daar ging ze dieper op in. Dat bracht mij het inzicht dat, in situaties waar die voor mij belangrijke waarden afwezig zijn, mijn gebruikelijke reactie mij veel energie kost.

 

Door bepaalde oefeningen die we deden, heb ik geleerd hoe ik anders met die situaties kan omgaan zonder veel energieverlies. Bij alle sessies was Karin goed voorbereid en respectvol, ik vond het fijn naar haar toe te gaan. Ik heb meer inzichten en tools gekregen dan ik verwachtte op grond van eerdere ervaringen met coaches en voel me nu beter gewapend om mijn energieniveau op peil te houden. Kortom, ik kan Karin als life-coach van harte aanbevelen.”

Gerrit

47 jaar, landschapsarchitect / historicus, thema: loopbaan / persoonlijke ontwikkeling

"De coaching heeft mij tot keuzes gebracht in mijn loopbaan.

Daarnaast heeft het me een beter inzicht in mijn persoonlijkheid gegeven en in de factoren die mijn energiebalans beïnvloeden.

Ik ben persoonlijk gegroeid en heb meer gevoel van verbinding.

Karin's stijl is:

  • zeer professioneel,
  • empathisch en
  • toegankelijk.

Ze:

  • is sterk analytisch en
  • geeft goede oefeningen/tools, waarbij ze
  • een duidelijke focus houdt op de coachingsdoelen."

De Ronde Hoek

Ervaring en persoonlijkheid

Coachende ervaring

Ik heb inmiddels vele uren als life-coach gewerkt waarbij ik mentaal faciliteer bij allerlei zaken zowel op werk als privégebied. Degenen die ik gecoacht heb gaven aan dat ze blij zijn met het resultaat en ze mij ervaren hebben als een rustige, warme, zakelijke, pragmatische, gestructureerde, flexibele, betrouwbare en effectieve persoon.

Analyseren en met mensen werken

Als gepromoveerd apotheker heb ik heel goed leren analyseren, wat een belangrijke eigenschap is gebleken om succesvol complexe projecten te leiden in de farmaceutische industrie. De lastige situaties waar je daar tegenaan loopt, hebben vaak ook te maken met menselijke interacties en zijn dus ook aanwezig in andere bedrijfstakken en in privé-situaties. Ik weet hoe je daar mee om kunt gaan, op een goede manier voor jezelf en het bedrijf. Mijn sterkte om te analyseren en te ordenen gebruik ik ook in mijn werk als coach.

Uniek

De combinatie van mijn wetenschappelijke achtergrond (bèta), mijn interesse in de drijfveren van menselijk gedrag (alfa) en mijn optimisme komt goed van pas als coach. Ik gun iedereen de inzichten waardoor ze effectiever en gelukkiger kunnen werken en leven.